The Intercontinental Jazz Trio.

13 maart 2014 21:00

The Int.Jazz Trio-500

Het Intercontinental Jazz Trio speelde voor het eerst samen als de huisband op een wekelijkse jamsessie in New York in 1995 . Vanwege de unieke interactie tussen de muzikanten  besloten ze om door te gaan als een collectief geleide groep en te beginnen aan internationale tournees. De krachtige ideeën en de verschillende achtergronden van elke muzikant hebben geleid tot een intercontinentale mix van moderne jazz muziek. De trio-leden compeneren allen voor de groep en daarnaast spelen ze muziek uit het traditionele jazzrepertoire op hun eigen unieke unieke manier. Het trio is te horen op de CD: ” Live at the Bimhuis ‘.
In 1997 werd een tournee gedaan door 3 continenten . De meest recente tour was in oktober 2012 in Azië (Japan) en aankomende reizen zijn maart 2013 in Azië (Pakistan) en Januari 2014 in Europa (België , Nederland, Duitsland, Zweden, Polen).

14 maart 2014 staan ze in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

De Amerikaanse saxofonist Tim Armacost heeft in verschillende landen gewoond en gespeeld waaronder in Nederland. Hij woonde 7 jaar in Nederland (Amsterdam) en spreekt naast Engels ook vloeiend Japans en Nederlands.

Bassist Joris Teepe is de Nederlandse inbreng in het trio. Hij ging in 1992 met zijn bas en koffer naar New York en vond al snel werk en werd een veel gevraagde muzikant. Hij heeft gewerkt met de “wie is wie in de jazz ” van Benny Golson tot Randy Brecker tot Rashied Ali.

Shingo Okudaira speelde als 9 jarige al drums in jazzclubs in Tokio. Toen hij 11 jaar was, werd zijn debuutalbum al uitgebracht . Op de leeftijd van 24, verhuisde Okudaira naar New York om daar verder te groeien als jazzmuzikant . Okudaira verhuisde terug naar Japan in 2010.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Donderdagavond was de zaal slechts half gevuld, terwijl een mooi en subtiel muzikaal samenspel ten gehore werd gebracht tussen drie vertegenwoordigers van de jazz van ver uit elkaar gelegen jazz-hoofdsteden: Amsterdam, New York en Tokyo.
  Joris Teepe valt meteen op omdat hij als linkshandige bassist zijn bas volledig in spiegelbeeld bespeelt en ook heeft ingericht.
  Veel van de gespeelde nummers zijn door hem gecomponeerd en geven ook een goed beeld van zijn eigenzinnige jazz-opvatting: Minder vanzelfsprekende melodieën en accoorden.
  Tim Armacost speelde zeer virtuoos op zijn tenor- en sopraan-saxofoon en liet ook horen hoe mooi en melodieus zijn instrument kan klinken in de door hem gecomponeerde ballads.
  Shingo Okudaira bespeelde zijn (volledige) drumset uiterst subtiel, bijna als een percussionist. Hierdoor kwamen de diverse klanken van zijn trommels en bekkens heel mooi tot hun recht. Zelden hoor je een drummer zo mooi zacht drummen.
  De geluidstechniek zorgde deze avond voor een prachtige klankweergave waardoor dit unieke trio nóg beter tot zijn recht kwam.
  Ik heb erg genoten van een soort muziek, die ik zelf niet zou draaien en toch heel erg kan waarderen.

  André Smit

  Reactie by André Smit — 14 maart 2014 @ 23:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment