Cuban Golden Classics o.l.v. Lucas van Merwijk

25 januari 2014 21:00

Cuban Classics -500

Cuban Golden Classics

Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote latin bands.

In deze editie van zijn Music Machine zocht hij een intiemere setting en vond de cubaanse sterpianist Ramon Valle om te participeren. Samen met Thelonious Monk Award winnaar Ilja Reingoud op trombone en de rijzende ster aan het latin firmament Adinda Meertins op bas geven ze een swingende, eigenwijze en persoonlijke draai aan het rijke cubaanse muziek repertoire.

Dochter Gianna, inmiddels bijgekomen van haar drumexplosies van het eerste deel, zingt en speelt in een spetterende finale een paar stukken mee.

Lucas van Merwijk – drums
– Ramon Valle (Cuba) – piano
– Adinda Meertins (Suriname) – bass
– Ilja Reingoud – trombome
 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Zaterdagavond werden klassieke Cubaanse liederen als “El Cumbanchero”, “Besame mucho”, “La Comparsa” en “El Manisero” op een sterk “verjazzte” manier bewerkt ten gehore gebracht door Lucas van Merwijk (Bladel) – drums, Ramon Valle (Cuba) – piano, Adinda Meertins (Suriname) – contrabas en Ilja Reingoud (Culemborg) – trombone.
  De kracht van het Latin drumwerk van Lucas is de combinatie van zijn drumstel met percussie op vijf strategisch er in opgestelde “Cow-bells”, waarvan er één met een pedaal naast zijn Hi-Hat bediend wordt. De andere vier worden in zijn drum-slagen even terloops meegenomen, zodat je steeds weer verrast wordt omdat je geen percussionist ziet.
  Ramon heeft zowel de Cubaanse ritmes als de typische Latin accoorden in zijn systeem verwerkt en wist daarmee zowel Lucas als Ilja en ook Adinda uit te lokken tot een spontaan muzikaal avontuur.
  Ilja gebruikte vaak meeklinkende harmonische grondtonen via zijn effect-pedalen, zodat je denkt dat er een hele koper-groep aan het spelen is en Adinda gaf af en toe ook een mooie electronische vervorming aan haar contrabas-geluid.
  Kortom een heerlijke Zuid Amerikaanse muzikale belevenis!

  Reactie by André Smit — 26 januari 2014 @ 19:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment