FRANCIEN VAN TUINEN’S TRIPOD (VERVANGT AB BAARS)

19 januari 2012 21:00

Francien van Tuinen is uitgegroeid tot een van de meest gezaghebbende jonge jazz vocalisten in Nederland. Gezegend met een unieke stem en uitzonderlijke natuurlijke ritmische flexibiliteit, ze heeft lef, uitstekende dictie en een perfecte timing.
Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 1997 en na te zijn afgestudeerd aan het Groningse Conservatorium in 1998, speelde zij met en in verschillende groepen en projecten waaronder haar eigen kwintet, big bands en een symfonieorkest.
De projecten, ‘A Perfect Blue Day’ en ‘Muzyka’, zijn het gevolg van het haar samenwerking met gitarist Jesse van Ruller, die in 1995 de prestigieuze Thelonious Monk Award won en die, vandaag de dag, tot een van de beste hedendaagse jazz gitaristen moet worden gerekend.

In 2004 werd ‘A Perfect Blue Day’ uitgebracht. De muziek, geschreven door van Tuinen en Van Ruller, is een crossover tussen jazz en catchy pop nummers, variërend van intieme singer/songwriter ballads tot spannende grooves. ‘Muzyka’, met special guest Richard Galliano op accordeon, werd begin 2005 uitgebracht. Dit project is geïnspireerd door het gedicht van Boris Pasternak, waarin de Russische 19e-eeuwse dichter muziek combineert met poëzie.

Haar laatste kwartet heet ‘Tripod’, in een spannende combinatie van riet, contrabas, drums en zang, is deze muziek is een reis terug naar akoestische jazz in een onconventionele line-up. Tripod klinkt origineel en drie-dimensionaal. Donderdag 19 januari in Mahogany Hall. Komen dus.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment