Harmonica Shah (USA) & The Little Boogie Boy Blues Band

26 maart 2011 21:00

MARMONICA SHAH

De industriestad Detroit heeft een niet al te goede naam qua luchtvervuiling, onveiligheid en dies meer, maar Seward ‘Harmonica’ Shah leeft en speelt daar en dat maakt veel goed. Deze bluesman, geboren op 31 maart in 1946, komt oorspronkelijk uit Oakland in Californië en bracht zijn jeugd door in Texas, waar zijn grootvader het land bewerkte met zijn muilezel Stonewall genaamd. Hij zong er ook de blues bij, die bij kleinzoon in het geheugen bleef hangen.
Thans is de naam ‘Harmonica Shah’ synoniem voor een ervaren bluesman die compromisloze zang met bluesharp tot de essentie van zijn Rhythm & Blues maakt. Hij zingt steeds met passie en af en toe scherpe uithalen op zijn bluesharmonica, zoals op ‘Cryin’ Won’t Help Me Now’. Zijn blues geeft blijk van een donkere ‘streetwise’ gevoelsstroom. Wat hij voelt wil hij hoe dan ook overbrengen naar het publiek, zijn manier van communiceren.

THE LITTLE  BOOGIE BOY BLUES BAND

Off Officieel speelt de Little Boogie Boy Bluesband drie bluesgenres: Chicago Blues (waarin de band is gespecialiseerd), blues die tegen soul aanhangt en Missisippi Blues. Deze mix van bluesstijlen laat zich in het geval van de Little Boogie Boy Bluesband echter ook in één woord omschrijven: ‘Happy Blues’.
Het grootste compliment dat je de Little Boogie Boy Bluesband kunt maken, is dat ze de blues zo eenvoudig, zo puur weet te spelen. Dat wordt ook wel eens bewonderend verwoord als: ‘Jullie klinken als echte negers!’
Dat is precies waar de bandleden naar streven: de oorspronkelijke nummers weliswaar een persoonlijke twist geven, maar de authenticiteit hiervan altijd voorop laten staan. Eerlijke muziek maken op een vriendelijke manier, waardoor het gevoel van de Chicago Blues wordt overgebracht, veel meer dan de technische perfectie waarmee dat gebeurt. Want dát danst nu precies zo lekker!

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment