Mahogany Sessions – David v/d Grinten Kwartet

17 december 2017 16:00
 

Als zoon van twee beroepsmusici heeft David (1997) een op muzikaal vlak rijke opvoeding genoten. Dat resulteerde in een breed scala aan muzikale interesses. Naast R&B/Hip Hop, Soul en elektronische muziek ligt zijn focus nu op Jazz, waarvoor hij studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. David haalt veel inspiratie uit pianisten als Oscar Peterson, Bill Evans en Lennie Tristano, maar ook Robert Glasper en Cory Henry. Hij is een hedendaagse musicus met een grote liefde voor de jazztraditie. David heeft met Peter Guidi’s Jazzfocus bigband opgetreden op plekken als het North Sea Jazz festival, het Kennemer Jazzfestival en het Bimhuis, alsook met kleinere bezettingen op het Dudokfestival en de Uitmarkt.

Mo van der Does (1997) studeert jazzsaxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2014 won hij een eerste prijs en de Laureatenjuryprijs van het Prinses Christina Concours en in 2017 de publieksprijs van de Leidse Jazz Award. Mo speelde in diverse kleine en grote bezettingen als The Jazz Commotion,  het IdeMo Quartet en Mo van der Does Trio op plekken als het Koninklijk Concertgebouw, het North Sea Jazz Festival, het BIMhuis, Muziekgebouw Eindhoven en het Grachtenfestival. Mo speelde als gastsolist met het Millennium Jazz Orchestra en Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Momenteel speelt hij lead alt saxofoon in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest 2017-2018 olv Anton Goudsmit.

Na 10 jaar klassiek gitaar gespeeld te hebben in Genève (zijn stad van herkomst), pakte Pierre Balda op zijn achttiende de contrabas op. Drie jaar later verhuisde hij naar Amsterdam om zijn studie op het conservatorium voort te zetten. Inmiddels speelt hij met muzikanten als Joris Roelofs, Simon Rigter en Gideon Tazelaar.

Wouter Kühne (1996) is een jonge veelzijdige jazzdrummer. Op zijn 13e begon hij op het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Hier heeft hij 5 jaar les gehad van Gerhard Jeltes. Op 16 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. In 2017 won hij het Sena Performers Gouden Slifje, een prijs voor de jonge meest veelbelovende jazzdrummer van dit moment. Hij 4e jaars bachelorstudent aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn vaste docenten daar zijn Martijn Vink, Marcel Serierse en Lucas van Merwijk. Daarnaast heeft hij lessen en/of masterclasses gehad van drummers als Willie Jones III, John Riley, Greg Hutchinson, Dennis Mackrel en Billy Hart. Wouter heeft het podium gedeeld met muzikanten en bands als Benjamin Herman, Simon Rigter, Jasper Blom, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, John Ruocco, Henk Meutgeert, Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier Baas, Maarten Hogenhuis, Joe Cohn, Dick Oatts, Miguel Rodríguez, en Martijn van Iterson.

Het David van der Grinten kwartet speelt concert jazzstandards en originele composities.”

Wordt mede mogelijk gemaakt door

 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

3 Comments »

  1. Mooie dag, artiesten en club om te sponsoren!

    Reactie by Top Dental — 11 oktober 2017 @ 09:31

  2. Onze laatste zondagse Mahogany Hall Session van dit jaar liet het kwartet van David v.d. Grinten ons weten dat de jazz in Nederland mag rekenen op een blijkbaar harde kern van uiterst vakbekwame “jonge honden”, zoals Loes ze aankondigde. David is als telg van een muzikale familie van beide ouders voorzien van de juiste genen om zich te ontwikkelen tot een top-muzikant en hij kiest een groepje om zich heen, dat inmiddels van zich heeft laten horen en zich ontwikkeld heeft tot top-musici in de Nederlandse jazzwereld. Mo van der Does met een volwassen eigen persoonlijke saxofoonklank en prachtige harmonische licks en solo-melodielijnen, Wouter Kühne met zijn prachtige opvatting van genuanceerd drum- en percussie-werk en Pierre Balda, die zijn bas virtuoos en met héél persoonlijke intentie bespeelt. Dit zijn nu al jazz-musici van zeer hoge kwaliteit en ieder met een geheel eigen opvatting.

    Wij zullen nog veel van deze enthousiaste musici gaan horen!

    André Smit

    Reactie by André Smit — 20 december 2017 @ 19:12

  3. Deze session was perfect. Een prachtige afsluiting van 2017.
    Ongekend zoals deze jonge mensen een concert brengen met veel eigen werk en mooie arrangementen op oude melodieën. BRAVO mannen.

    Reactie by Meta Molleman — 20 december 2017 @ 21:51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment