Maarten Hogenhuis (Bruut) Trio.

19 januari 2017 21:00

Maarten Hogenhuis (Leeuwarden, 1986) is een in Amsterdam gevestigde altsaxofonist en bandleider. Hij is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (onder leiding van Reinier Baas) en Krupa & The Genes. In 2013 won hij met zijn eigen trio de Keep an Eye Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen. Hogenhuis studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde.

In juni 2014 kwam Maartens debuutalbum 4/3 uit, waarop zowel zijn kwartet als zijn trio te horen zijn. Met het trio speelde hij sindsdien onder andere op het North Sea Jazz Festival, het Grachtenfestival en in het Bimhuis. Afgelopen jaar won de saxofonist de Laren Jazz Award. 4/3 was een eerste kennismaking met Hogenhuis als componist, en werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. In zijn stukken laat hij een ongedwongen, frisse benadering horen van swing en hardbop. Op zijn nieuwe album, dat hij in januari 2017 uitbrengt, heeft hij zich gefocust op het componeren voor dit specifieke trio met Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas.

“Een gozer met een opmerkelijk volwassen performance en eigengereide ideeën.” – de Volkskrant
Bezetting:

Maarten Hogenhuis – altsaxofoon
Thomas Rolff – contrabas
Mark Schilders – drums

Filed under: concertagenda

<< Maarten Hogenhuis Trio

00:00

Foto: Cor van Bruggen

Donderdagavond was in Jazzclub Mahogany Hall, het Maarten Hogenhuis Trio te gast. Maarten Hogenhuis is een in Amsterdam gevestigede saxofonist en bandleider, hij is o.a. lid van de powerformatie BRUUT waarmee hij al eerder in Mahogany Hall speelde.
Hogenhuis studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde.
Maarten speelde samen met bassist Thomas Rolff en drummer Mark Schilders een aantal stukken van hun nieuwe CD Mimicry en twee deeltjes van ‘The Queen’s Suite’ van Duke Ellington. Ook de Jazzstandard ‘Tea for Two’ kwam swingend voorbij.
Het publiek genoot van zijn timing en soulvolle sound en gedoseerde virtuositeit waarbij hij stevig werd begeleid door Schilders en Rolff.
Maarten gaf nog even aan dat hij graag in Mahogany Hall speelt en het publiek liet weten dat die liefde werderzijds is.
Cor van Bruggen.

Filed under: terugblikken