Mahogany Sessions – Peter Oudendijk and Friends: Buena Vista Social Club en BASBOA: Latin Jazz

18 december 2016 16:00

tekening 18 december

Warme klanken in donkere dagen! Mahogany Sessions sluit het jubileum jaar af met :

Peter Oudendijk and Friends: Buena Vista Social Club

 BASBOA: Latin Jazz

1ste set, voor de pauze:

Peter Oudendijk en vrienden spelen een set Buena Vista Social Club en cumbia’s uit Chili, dus voetjes van de vloer!

Bandleden:
Rodrigo Cortes Juantok – zang en gitaar
Maartje Cortes-Denkers – zang
Bert Kramp – basgitaar
Peter Oudendijk – gitaar

2de set, na de pauze:

BASBOA is een versmelting van de bands ASBOA en Basta.

Speciaal voor het 50 jarig bestaan van Mahogany Hall zijn de muzikanten bij elkaar gekomen om Latin-Jazz op hun eigen manier te interpreteren.

Bandleden:
George van Heeteringen – drums
Guido Waghemans – piano
Wiechert Vermeulen – sax
Jan Roel Hamersma – percussie
Michiel van der Drift – basgitaar

Filed under: concertagenda

Barrelhouse

10 december 2016 21:00

barrelhouse 2017 lopend-LR(site)

uitverkocht

Deze bluesband bestaat al meer dan 40 jaar en speelt nog altijd met dezelfde bezetting als waar ze ooit mee begonnen.
Hun eerste optreden was in 1974 in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

Na 40 jaren van club optredens, festivals (North Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Tallinn enz.), twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s bij BB King in Frankfurt, heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974, in de Mahogany Hall in Edam. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is daarbij altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf.

De nieuwe CD van Barrelhouse is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Een vanzelfsprekende combinatie van een oeroud genre met het meest persoonlijke, het meest doorleefde. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen.
De variatie is groot, net als bij een live concert. De CD bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers, waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait.
De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft mee gemaakt: Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings.

Een optreden van Barrelhouse is altijd en feest en de publieke belangstelling is zeker heel groot.
Reserveren wordt daarom zeer aanbevolen.

Filed under: concertagenda

<< Barrelhouse

00:00

barrelhouse-gr-lr837

BARRELHOUSE WEER GEWELDIG IN MAHOGANY HALL.

Zaterdagavond 10 december stond Barrelhouse weer eens op het podium van Mahogany Hall. Bijzonder, omdat 40 jaar geleden, het eerste live-optreden van deze band ook op het podium van Jazzclub Mahogany Hall plaats vond. In een bomvolle zaal werden de hoge verwachtingen van het publiek weer volledig waar gemaakt. Tineke Schoemaker toonde dat zij een van de beste blanke blueszangeressen is en Barrelhouse de beste bluesband van de Benelux. Schoemaker weet op een ontwapende manier iedereen moeiteloos in te pakken door haar presence op het podium. Een blues-diva waar ieder land jaloers op zou kunnen zijn. Verrassend is de enorme diepgang waarmee Schoemaker haar persoonlijke ervaringen aan de muziek weet toe te vertrouwen. Tegelijker tijd hoorden we de muzikale begeleiding van de band op een indrukwekkende manier comfortabel zijn en wanneer de situatie daarom vraagt ook lyrisch en opzwepend als het moest.

Kortom, Barrelhouse was weer geweldig in Mahogany Hall.
Foto’s en tekst: Cor van Bruggen

barrelhouse-ts-lr840

Filed under: terugblikken