PODIUM TRIO – JAN KUIPER, PAUL VAN KEMENADE, WOLTER WIERBOS.

12 februari 2015 21:00

trio plaat voor site-smal

PODIUM TRIO – “DE JONGENS VAN 57”

Genoemd naar de destijds door de SJIN (Stichting Jazz In Nederland) ingestelde Podium Prijs, een aanmoedigingsprijs voor Nederlandse jazzmusici. In 1985 is het Podium Trio ontstaan. Toen Jan Kuiper in 1985 de Podium Prijs won, vroeg hij de eerdere winnaars van Wierbos (1983) en Van Kemenade (1984) voor een concert. Sinds die tijd speelden ze tussen 1985 en 2000 honderden concerten in binnen-en buitenland, regelmatig met gasten als Jamaaladeen Tacuma, Cornell Rochester, David Murray, George Lewis, e.v.a.

Vanaf najaar 2014 komen ze weer samen, een hernieuwde samenwerking, alle drie dit jaar 57 jaar oud, alle drie geboren in 1957. Oude en nieuwe eigen gemaakte stukken wisselen elkaar af in de (nog steeds) niet alledaagse bezetting van trombone, altsax en gitaar. Wierbos, Van Kemenade en Kuiper zijn gelauwerde, zeer ervaren musici die in een oneindige trits van groepen spelen en gespeeld hebben en vele, vele cd’s gemaakt hebben.

Donderdag 12 februari 2015 staan ze in Mahogay Hall.

 

 

Filed under: concertagenda

<< Podium Trio

00:00

Podium Trio-HR212-Foto FB

Podium Trio “ De jongens van 57”

Jan Kuiper-gitaar, Paul van Kemenade-altsax en Wolter Wierbos- trombone, stonden donderdag 12 februari in Jazzclub Mahogany Hall, in deze onothodoxe instrumentale bezetting, garant voor een fantastisch concert. Het was daarom jammer dat het publiek het nogal liet afweten en ten onrechte thuis was gebleven. De drie gedreven muzikanten, alle drie Podium-Prijs winnaars, een aanmoedigingsprijs voor Nederlandse Jazzmusici, lieten horen dat hun 30-jaar geleden opgerichte bijzondere trio, nog steeds zeer boeiende muziek maakt. Dit trio veroverde toen de Nederlandse jazzpodia maar was het laatste decennium in een diepe winterslaap beland. Het gekke is dat niet te horen was dat zij zo’n tien jaar niet meer hadden samengespeeld; het oude materiaal klonk fris en werd afgewisseld door geweldige vertellingen van Jan Kuiper. Hun muziek is nog steeds actueel zodat de vraag rijst of men tien jaar geleden zijn tijd ver vooruit was of dat de uitvoering daarvan toch is meegegroeid. Hoe dan ook, het aanwezige publiek genoot met volle teugen en beloonde dit Podium Trio met een staande ovatie.

Cor van Bruggen.
(foto: Frank Bakker)

 

Filed under: terugblikken