De Deeldeliers (Jules Deelder en Bas van Lier)

22 maart 2014 21:00

Bas en Juul-500

DE DEELDELIERS 

De Deeldeliers is het nieuwste muziekprogramma van verhalenverteller, komediant, zanger, dichter, drummer, dj en jazzkenner Jules Deelder. Jules komt met al zijn disciplines aan bod, op muziek gezet door Bas van Lier.

De Deeldeliers bestaat verder uit Erik Kooger (drums) en Boris van der Lek (sax). Vanavond word je meegenomen in de gedachtenkronkels van Jules: absurd, gevoelig, grof, ruig triest, hilarisch, humoristisch, maar bovenal muzikaal! Kortom: een geordende chaos en een must voor iedereen die van muziek en woordkunst houdt.

De show wordt afgetrapt en naderhand afgesloten door een DJ-sessie van Deelder.

“We willen het publiek graag eens wat anders laten horen dan die zielloze bonkedebonkmuziek. Los daarvan: je hoeft geen doorgewinterde jazzfan te zijn om te horen dat dit te gek is. Het is toegankelijk en absoluut geen piepknor”, zegt Jules Deelder aan het AD

 

Filed under: concertagenda

The Intercontinental Jazz Trio.

13 maart 2014 21:00

The Int.Jazz Trio-500

Het Intercontinental Jazz Trio speelde voor het eerst samen als de huisband op een wekelijkse jamsessie in New York in 1995 . Vanwege de unieke interactie tussen de muzikanten  besloten ze om door te gaan als een collectief geleide groep en te beginnen aan internationale tournees. De krachtige ideeën en de verschillende achtergronden van elke muzikant hebben geleid tot een intercontinentale mix van moderne jazz muziek. De trio-leden compeneren allen voor de groep en daarnaast spelen ze muziek uit het traditionele jazzrepertoire op hun eigen unieke unieke manier. Het trio is te horen op de CD: ” Live at the Bimhuis ‘.
In 1997 werd een tournee gedaan door 3 continenten . De meest recente tour was in oktober 2012 in Azië (Japan) en aankomende reizen zijn maart 2013 in Azië (Pakistan) en Januari 2014 in Europa (België , Nederland, Duitsland, Zweden, Polen).

14 maart 2014 staan ze in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

De Amerikaanse saxofonist Tim Armacost heeft in verschillende landen gewoond en gespeeld waaronder in Nederland. Hij woonde 7 jaar in Nederland (Amsterdam) en spreekt naast Engels ook vloeiend Japans en Nederlands.

Bassist Joris Teepe is de Nederlandse inbreng in het trio. Hij ging in 1992 met zijn bas en koffer naar New York en vond al snel werk en werd een veel gevraagde muzikant. Hij heeft gewerkt met de “wie is wie in de jazz ” van Benny Golson tot Randy Brecker tot Rashied Ali.

Shingo Okudaira speelde als 9 jarige al drums in jazzclubs in Tokio. Toen hij 11 jaar was, werd zijn debuutalbum al uitgebracht . Op de leeftijd van 24, verhuisde Okudaira naar New York om daar verder te groeien als jazzmuzikant . Okudaira verhuisde terug naar Japan in 2010.

Filed under: concertagenda

B6 – Mahogany Sessions (Zondagmiddag)

9 maart 2014 16:00

Big Bad Boogie Blues & Brass LR500

“DE LEUKSTE BAND VAN VOLENDAM”

De B-Six big band is een 14 koppige band die alles speelt. “een reis door de tijd” wordt wel eens gezegd. Van Dean Martin, Elvis Presley tot The Doors, Joss Stone en Paolo Nutini en alles wat ertussen ligt. De beste engels talige dans-, swing-, popmuziek wordt in een snel tempo gespeeld. En dit alles wordt omlijst door 8 geoefende blazers! Het belooft weer een hele gezellige middag te worden.

Het hele concert wordt bovendien live uitgezonden door de LOVE van 16.00 – 18.00 uur.

Reacties van bezoekers van de B-SIX Big band:
“Weer eens wat anders!”
“Een Top avond!”
“Alle muziekstijlen komen aan bod!”
“Wat een show band!”
“Het beste wat Volendam momenteel te bieden heeft!”
“Vanaf het eerste moment goed!”
“Dit is weer eens echte muziek!”
“Vanaf het begin tot het einde helemaal top!”

Filed under: concertagenda

Trio Rein de Graaff feat. Abraham Burton (USA) en Benjamin Herman.

1 maart 2014 21:00

rein_de_graaff_lo_92

Rein de Graaff, een van de bebop-autoriteiten van Europa, treed al decennia op met de grootsten uit het jazzmilieu, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Johnny Griffin, waren bijvoorbeeld ooit zijn gasten.
Hij is een vaste en gewaardeerde speler op het podium van Jazzclub Mahogany Hall en ook dit keer komt hij met een Amerikaanse gast, namelijk tenorsaxofonist Abraham Burton. Burton is gekend om zijn explosieve, intense en bedachtzame speelstijl. Hij maakt deel uit van de hedendaagse New Yorkse jazzscene en is sinds 1998 een van de belangrijkste solisten van de fameuze Mingus Big Band, Hij werkte onder meer met Art Blakey, Max Roach, Richard Davis, McCoy Tyner en Sonny Rollins.

Het quintet van Rein de Graaff bestaat deze keer uit: Abraham Burton – saxofoon, Rein de Graaff – piano, Marius Beets – bas, Benjamin Herman – altsaxofoon en Eric Ineke – drums.

Filed under: concertagenda