NEAL BLACK and THE HEALERS BLUES BAND (USA).

24 maart 2012 21:00

NEAL BLACK AND THE HEALERS

Neal Black uit San Antonio Texas, is een van de belangrijkste Amerikaanse vertegenwoordigers van de Blues muziek vandaag de dag. Zijn muziek is geworteld in Texas traditie. Neal Black is geen imitator maar een vernieuwer. Een krachtige performer, een begaafde songwriter en een voortreffelijke gitarist.

Neal Black is een van de grootste blues-talenten die Texas de laatste 10 jaar heeft voortgebracht. Black is sinds de dood van Screamin’ Jay Hawkins en John Campbell, de koning van de voodoo blues. Donkere, occulte thema’s hebben altijd een rol gespeeld in Black’s muziek en op het album “Handful of Rain” is het niet anders, verhalen van New Orleans zwarte magie lopen door het teksten.      Neal Black verhaalt hier met flink doorrookte stem over dertig jaar Blues in elektrische tracks à la Peter Green en Johnny Winter.

Black’s krachtige gitaar werk en krachtige zang, plaatsen hem op een lijn met Ronnie Earl en Johnny Winter. Aangrijpend en indrukwekkend.

Zaterdag 24 maart 2012 in Jazz club Mahogany Hall in Edam.

Filed under: concertagenda

TRIO FRAANJE – REIJSEGER – SYLLA (Senegal)

15 maart 2012 21:00

TRIO FRAANJE – REIJSEGER _ SYLLA.

Dit trio speelde zijn eerste concert in April 2008 in Tilburg.

Hoewel het concert al een jaar eerder was gepland, was er door het ongelooflijke drukke verkeer en een 8 uur durende vertraging van Mola’s vlucht uit Chicago, de eerste (muzikale) ontmoeting, live op het podium. En wat voor een ontmoeting! Ernst, Harmen en Mola samen speelden samen alsof zij dat al jaren deden, zowel de muzikanten als het publiek ervoeren een geweldig concert vol van risico en vreugde! De combinatie van deze muzikanten met hun instrumenten zorgde voor een zeer authentiek geluid van een uniek karakter.

Het repertoire bevat Afrikaanse liedjes in Wolof, de moedertaal van de Senegalese zanger Mola en prachtige composities van Ernst en Harmen.

Naast zijn mystieke zang speelt Mola zijn kleine Afrikaanse instrumenten zoals de luit-achtige Xalam, de Kongoma en de M’bira. Stel je in op een combinatie met de lyrische melodieën van de zeer gevoelige Nederlandse pianist Harmen Fraanje en de altijd verrassende Ernst Reijseger met de exotische muziek van Mola Sylla. Dat moet je zien.

(Foto: Krijn van Noordwijk)

Donderdag 15 maart 2012 in Jazz club Mahogany Hall in Edam.

Filed under: concertagenda

REIN DE GRAAFF feat. ALAN SKIDMORE (UK) en BENJAMIN HERMAN.

10 maart 2012 21:00

TRIO REIN DE GRAAFF FEAT. ALAN SKIDMORE (UK) EN BENJAMIN HERMAN.

Pete King is helaas ziek en wordt vervangen door Alan Skidmore.

Rein De Graaff, geboren in Groningen in oktober 1942, is tamelijk onbekend gebleven buiten ons land en dat is onterecht. Hij leidde eigen groepen vanaf eind jaren vijftig. Zijn Rein de Graaff trio, met Eric Ineke op slagwerk en Koos Serierse op bas ( de afgelopen tien jaar is dat Marius Beets) begon in de jaren tachtig met het begeleiden van Amerikanen die naar Nederland kwamen in de zgn. Stoomcursus Bebop. Dit keer komt hij weer met zijn trio naar Edam samen met Alan Skidmore (UK) en Benjamin Herman.

Benjamin Herman is bandleider van New Cool Collective en een van de beste altonisten van Nederland. Dat belooft dus een geweldige competitie.

Zaterdag 10 maart in Jazz club Mahogany Hall in Edam.

Filed under: concertagenda